Neem contact op De webshop is momenteel gesloten. Alle producten zijn verkrijgbaar in de Salon. Alleen op afspraak. We werken met intentie, flow en altijd persoonlijk advies. Heb je iets nodig? Kan ik je helpen? Neem contact op via DM op Instagram. Liefs Daniela

Palo Santo Bundels 3 a 4 sticks 25 gram (Heilighout)

 9,99

Palo Santo is een van mijn favoriete houtsoorten om te branden. 

Ik heb altijd een stukje Palo Sato bij me. Alles is energie en de energie van Palo Santo is zacht en reinigend. 

Als ik ergens ben geweest waar veel mensen komen steek ik mijn Palo Santo stick aan laat de rook over me heen glijden. In deze blog leg ik je haar fijn uit wat Palo Santo is en waar het vandaan komt. 

Palo santo (ook bekend als sacred wood) heeft niet alleen een positieve, rustgevende invloed op de geest, maar zou ook fysiek vele toepassingen hebben. 

Het hout is afkomstig van een heilige boom, de Bursera Graveolens. Je vindt deze boom in de kustgebieden van Peru, Ecuador en de Galapagos eilanden.

De Palo Santo die Holistic Ritualist aanbiedt is op een duurzame wijze door de inwoners van de Zuid Amerikaanse jungles geoogst. Het hout word van de grond geraapt nadat de boom dit op natuurlijke wijze heeft losgelaten. Hierdoor is het hout als het ware goed gerijpt en het heeft zijn volle potentie bereikt om een sterke en geneeskrachtig werkende geur af te geven. Er worden geen bomen beschadigd tijdens dit proces.

Zo wordt Palo santo traditioneel gebruikt bij verkoudheid, griep, stress, astma, hoofdpijn, angsten, depressie, ontstekingen, buikpijn en reuma. Palo Santo kan heilzaam zijn voor de eerder genoemde aandoeningen. Huisdieren kun je rustiger laten worden door ze aan Heilig hout te laten ruiken

Hoe te gebruiken

Om een ruimte te zuiveren van negatieve energie – of gewoon om te relaxen met de heerlijke geur van Palo Santo steek je het hout aan en laat je het even branden. 

Verhit de stick tot je de kern ziet gloeien en blaas dan de vlam uit, de geur die vrijkomt bij het nagloeien blijft nog lang hangen. Leg het houtje in een vuurvast schaaltje of in een mooie schelp.

Met de rook verspreidt de geur van Palo santo zich door de ruimte.

Om de geur te versterken kun je nogmaals een vlam bij het houtje houden en de procedure herhalen. Let op: de eerste keer dat je een stukje hout aansteekt heeft het langer nodig om goed te gloeien.

Je kunt ook met een gloeiend houtje door een vertrek lopen om de geur zich te laten verspreiden, herhaal naar wens. Bij dagelijks gebruik zal de ruimte zich vullen met warmte en rust.

Quantity